Familjens gryta från Smögen


Portioner: 4

Ingredienser:

400 g Pangasius, Hoki eller torskfilé

150 g räkor, skalade, ev

2 st potatisar, stora

1 st gul lök, liten

1 st fänkål, liten

1 st röd paprika, liten

2 st tomat(er)

1 msk smör

1 tsk curry

0,5 paket saffran

2 dl vitt vin, torrt

2 dl grönsaksbuljong, (på tärning eller fond)

1 dl crème fraiche

salt

cayennepeppar

1 msk dill, hackad

1 msk persilja, hackad

Tillagning:

1. Skala potatisen och skär den i sockerbitsstora tärningar. Skala och hacka löken grovt. Ansa fänkålen. Dela och kärna ur paprikan. Skålla och skala tomaterna. Tärna fänkålen, paprikan och tomaterna.

2. Hetta upp smöret i en gryta. Fräs potatis, lök och fänkål mjuka utan att de tar färg, 3-5 minuter. Tillsätt paprika, tomater, curry och saffran och fräs under omrörning 3-5 minuter.

3. Tillsätt vin och buljong, koka upp under omrörning och sjud 2-3 minuter. Tillsätt crème fraiche och rör om så att allt blandas. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg i fisken skuren i ca 3 cm stora kuber. Koka upp och sjud ca 5 minuter. Tillsätt räkorna och garnera med de hackade örterna.

Tid: Mellan

Testa även: