Familjens gryta från Smögen
Portioner: 4
Ingredienser:
400 g Pangasius, Hoki eller torskfilé
150 g räkor, skalade, ev
2 st potatisar, stora
1 st gul lök, liten
1 st fänkål, liten
1 st röd paprika, liten
2 st tomat(er)
1 msk smör
1 tsk curry
0,5 paket saffran
2 dl vitt vin, torrt
2 dl grönsaksbuljong, (på tärning eller fond)
1 dl crème fraiche
salt
cayennepeppar
1 msk dill, hackad
1 msk persilja, hackad
Tillagning:
1. Skala potatisen och skär den i sockerbitsstora tärningar. Skala och hacka löken grovt. Ansa fänkålen. Dela och kärna ur paprikan. Skålla och skala tomaterna. Tärna fänkålen, paprikan och tomaterna.
2. Hetta upp smöret i en gryta. Fräs potatis, lök och fänkål mjuka utan att de tar färg, 3-5 minuter. Tillsätt paprika, tomater, curry och saffran och fräs under omrörning 3-5 minuter.
3. Tillsätt vin och buljong, koka upp under omrörning och sjud 2-3 minuter. Tillsätt crème fraiche och rör om så att allt blandas. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg i fisken skuren i ca 3 cm stora kuber. Koka upp och sjud ca 5 minuter. Tillsätt räkorna och garnera med de hackade örterna.