Fiskfilé med örttäcke (Pangasius, Tilapia eller Torsk)
Portioner: 4
Ingredienser:
0,5 kg fiskfilé
1,5 dl persilja, finhackad
100 g västerbottenost
1 st äggula(or)
3 msk olivolja
0,5 dl ströbröd
3 dl fiskbuljong
1,5 dl vispgrädde
1 msk fransk senap
2 msk maizenamjöl
0,5 dl gräslök, hackad
salt
peppar
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop persilja, riven västerbotten, äggula, olivolja och ströbröd.
3. Lägg ut fiskfiléerna på en smord plåt. Fördela persiljeblandningen på fisken och sätt in i ugnen,15 – 20 minuter.
4. Koka ihop fiskbuljong och grädde i 3-4 minuter. Red av med maizena utrört i lite vatten. Tillsätt senap och gräslök, smaka av med salt och peppar.
5. Servera fisken med gräslökssås, citron och nykokt potatis.