Fiskfilé med örttäcke (Pangasius, Tilapia eller Torsk)


Portioner: 4

Ingredienser:

0,5 kg fiskfilé

1,5 dl persilja, finhackad

100 g västerbottenost

1 st äggula(or)

3 msk olivolja

0,5 dl ströbröd

3 dl fiskbuljong

1,5 dl vispgrädde

1 msk fransk senap

2 msk maizenamjöl

0,5 dl gräslök, hackad

salt

peppar

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ihop persilja, riven västerbotten, äggula, olivolja och ströbröd.

3. Lägg ut fiskfiléerna på en smord plåt. Fördela persiljeblandningen på fisken och sätt in i ugnen,15 – 20 minuter.

4. Koka ihop fiskbuljong och grädde i 3-4 minuter. Red av med maizena utrört i lite vatten. Tillsätt senap och gräslök, smaka av med salt och peppar.

5. Servera fisken med gräslökssås, citron och nykokt potatis.

Tid: Mellan

Testa även: