Foliefisk med aioli


Portioner: 4

Ingredienser:

0,5 kg torskfilé eller 4 portionsbitar valfri fisk
1 st purjolök(ar)
1 st röd paprika
1 msk olivolja
2 st tomater, hackade
salt och peppar
1,5 dl matlagningsyoghurt
0,5 dl fettfri majonnäs
1 st vitlöksklyftor, pressade
1 nypa saffran

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Bena ur och vik ihop torskfiléerna och placera på 4 bitar folie. Salta och peppra.
2. Strimla purjolök och paprika och placera tillsammans med de tärnade tomaterna ovanpå torskbitarna. Fördela olivoljan över de 4 paketen och salta och peppra.
3. Vik ihop folien till paket och lägg i en ugnssäker form. Ugnsbaka i 200° cirka 15 minuter.
4. Blanda samman ingredienserna till såsen. Servera med couscous eller ris.

Tid: Mellan

Testa även: