Pasta med räkor och saffran
Portioner: 4
Ingredienser:
400 g pasta
2 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta(or)
0,5 g saffran
2 dl fiskbuljong
1 dl matlagningsgrädde, (laga lätt)
parmesanost
2,5 dl räkor, skalade
2 st salladslök(ar)
salt och peppar
1 st gul lök(ar), liten hackad
Tillagning:
1. Koka pastan i rikligt med vatten (se koktid på paketet) och låt pastan rinna av i ett durkslag när den är färdig.
2. Pressa ner vitlöksklyftan i en vid kastrull och fräs den i olivoljan tillsammans med hackad lök och saffran.
3. Tillsätt fiskbuljong och grädde, koka upp och smaka av med salt. Vänd ner pastan, räkorna och skivad salladslök i saffranssåsen. Avsluta med svartpeppar från kvarnen. Låt anrättningen bli riktigt het innan servering och garnera gärna med lite färskriven parmesan på toppen.