Pilgrimsmusslor från Provence
Portioner: 4
Ingredienser:
12 st pilgrimsmusslor
1 dl bacon, i tärningar
2 st vitlöksklyftor, finrivna
3 msk persilja, finhackad
80 g smör, rums tempererad
2 st kvisttomat(er)
8 st färskpotatisar
1 msk olivolja
100 g Haricots verts
8 st cocktailtomater
1 msk olivolja
1 knippa timjan, litet
salt och peppar
Tillagning:
1. Stek bacontärningarna knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper.
2. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg cocktailtomaterna i en ugnssäker form. Blanda dem med olivolja och timjan. Salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen ca 40 minuter.
3. Blanda vitlök, persilja och smör.
4. Skålla, skala och kärna ur kvisttomaterna. Skär dem i tärningar. Skär potatisen i tunna skivor. Stek dem i oljan i 4?5 minuter. Tillsätt haricots verts och stek tills potatisen är mjuk. Tillsätt tomattärningarna och låt persiljesmöret smälta över.
5. Halstra musslorna ca 1 minut på varje sida i en het panna.
6. Fördela grönsakerna på fyra tallrikar. Lägg på musslorna och garnera med bacontärningar och rostade cocktailtomater.