Räkknyten
Portioner: 4
Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
150 g keso
Fyllning:
1 kg räkor medskal
2 dl crème fraiche
1/2 dI Iättmajonnäs
2 msk hackad dill
1 tsk dragon
salt och peppar
2 dl kokt ris
Pensling: 1 uppvispat ägg
Tillagning:
Hacka samman mjöl, smör och keso. Låt degen vila i kylen ca 1 timme. Rensa räkorna och blanda ihop med crème fraiche, majonnäs, dill och dragon och smaka av med salt och peppar. Dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en rondel. Fördela riset på varje degrondels ena halva. Lägg på räkfyllningen. Vik över den andra deghalvan och tryck till kanterna. Pensla med ägget. Grädda i 225°C ugnsvärme ca 20 minuter. Gott tillsammans med sallad.