Scampi med ingefärssås


Portioner: 4

Ingredienser:

600 g panerade scampiräkor

Sås:

1 msk matolja

2 krossade vitlöksklyftor

3 msk brun farin

3 msk vitvinsvinäger

1 1/2 dl vatten

1fiskbuljongtärning

2 tsk maizena

1 bit, ca 5 cm, färsk ingefära

1 färsk pepparfrukt, urkärnad och

finstrimlad

3 st salladslökar skurna i 3-cm strimlor

Garnering:

gurkskivor

ev. 2 tsk strimlad syltad ingefära

färsk koriander eller persilja

Tillagning:

Tillaga scampiräkorna enligt förpackningsanvisningarna och håll dem varma. Fräs vitlök försiktigt i matolja och tillsätt socker, vinäger, vatten och fiskbuljongtärning. Sjud upp och red med maizena utrört i lite vatten. Sjud ungefär 1 minut och tillsätt sedan riven färsk ingefära, rödpeppar och salladslök. Lägg upp scampin på ett varmt serveringsfat och garnera med gurkskivor. Häll såsen över. Strö syltad ingefära och korianderblad över och servera med kokt ris och fruktsallad.

Tid: Mellan

Testa även: