Scampi med ingefärssås
Portioner: 4
Ingredienser:
600 g panerade scampiräkor
Sås:
1 msk matolja
2 krossade vitlöksklyftor
3 msk brun farin
3 msk vitvinsvinäger
1 1/2 dl vatten
1fiskbuljongtärning
2 tsk maizena
1 bit, ca 5 cm, färsk ingefära
1 färsk pepparfrukt, urkärnad och
finstrimlad
3 st salladslökar skurna i 3-cm strimlor
Garnering:
gurkskivor
ev. 2 tsk strimlad syltad ingefära
färsk koriander eller persilja
Tillagning:
Tillaga scampiräkorna enligt förpackningsanvisningarna och håll dem varma. Fräs vitlök försiktigt i matolja och tillsätt socker, vinäger, vatten och fiskbuljongtärning. Sjud upp och red med maizena utrört i lite vatten. Sjud ungefär 1 minut och tillsätt sedan riven färsk ingefära, rödpeppar och salladslök. Lägg upp scampin på ett varmt serveringsfat och garnera med gurkskivor. Häll såsen över. Strö syltad ingefära och korianderblad över och servera med kokt ris och fruktsallad.