Seafood Gumbo


Portioner: 10

Ingredienser:

1 dl matolja

1 dl mjöl

1 finhackad gullök

2 finhackade stjälkar blekselleri

1 finhackad grön paprika

2,5 I lättsaltad fiskbuljong

2 tsk Tabasco

salt och peppar

400 g skalade räkor

400 g krabbkött

300 g musslor

1 dl hackade sallads- eller purjolök

2 msk finhackad persilja

Tillagning:

Bryn mjölet mörkt (men inte bränt) i oljan i en stor gryta. Sänk värmen och tillsätt löken, bleksellerin och paprikan. Fräs tills grönsakerna mjuknar. Häll i buljongen under omrörning. Låt sjuda 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda 15 minuter till. Servera med kokt ris, en grönsallad och baguette.

Tid: Mellan

Testa även: