Stekt torsk med remolatasås


Portioner: 4

Ingredienser:

4 port torskfilè, djupfryst

2 msk flytande margarin, Becel

salt

vitpeppar, malen

2 msk citronsaft

400 g sockerärter

4 st vitlöksklyfta(or)

citronskal, från 1 citron

0,5 dl persilja, finhackad

1 dl vatten

1 st fiskbuljongtärning(ar)

2,5 dl Becel Mat 15 %

1 krm vitpeppar, malen

potatis pressad

sockerärter

Tillagning:

Tina fisken något.

Hacka vitlöken och strimla citronskalet och blanda med persiljan.

Blanda vatten, buljongtärning och Becel Mat med hälften av vitlöksblandningen i en kastrull.

Låt koka 5 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Stek fisken försiktigt i flytande Becel. Krydda med salt, peppar och pressad citron.

Lägg upp fisken på fat och strö över resten av gremolatablandningen.

Servera fisken med såsen, pressad potatis och lätt kokta sockerärter.

Tid: Mellan

Testa även: