Stekt torsk med remolatasås
Portioner: 4
Ingredienser:
4 port torskfilè, djupfryst
2 msk flytande margarin, Becel
salt
vitpeppar, malen
2 msk citronsaft
400 g sockerärter
4 st vitlöksklyfta(or)
citronskal, från 1 citron
0,5 dl persilja, finhackad
1 dl vatten
1 st fiskbuljongtärning(ar)
2,5 dl Becel Mat 15 %
1 krm vitpeppar, malen
potatis pressad
sockerärter
Tillagning:
Tina fisken något.
Hacka vitlöken och strimla citronskalet och blanda med persiljan.
Blanda vatten, buljongtärning och Becel Mat med hälften av vitlöksblandningen i en kastrull.
Låt koka 5 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Stek fisken försiktigt i flytande Becel. Krydda med salt, peppar och pressad citron.
Lägg upp fisken på fat och strö över resten av gremolatablandningen.
Servera fisken med såsen, pressad potatis och lätt kokta sockerärter.