Tagliatelle med lax
Portioner: 4
Ingredienser:
400 g tagliatelle
1 msk färsk basilika
1 msk färsk timjan
1 msk färsk gräslök
1 msk färsk dill
1 finhackad vitlöksklyfta till marinaden
0,5 kg lax
olivolja
2,5 dl grädde
5 msk olivolja
5 msk pressad lime
2 pressade vitlöksklyftor
Tillagning:
1. Förbered först marinaden och finhacka vitlöken.
2. Skär laxen i tärningsstora bitar och marinera ca 15 minuter.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Bryn laxtärningarna i en stekpanna och ställ åt sidan. Droppa lite olivolja över den färdigkokta pastan och blanda ner vitlöksklyftan tillsammans med örterna.
4. Häll över marinaden i en kastrull och rör ner grädden. Låt sjuda 1 minut. Häll upp laxen och såsen över pastan och servera.