Vin och saffranskryddad musselsoppa


Portioner: 4

Ingredienser:

2 msk smör

2 hackade schallotenlök

24 st rensade musslor

5 dl torrt vitt vin

2 äggulor

1 dl crème fraiche

flera saffranstrådar

salt och peppar

hackad persilja till garnering

Tillagning:

Fräs schallotenlök i smör några minuter. Tillsätt vin och koka upp. Lägg i musslorna och koka under lock i 5-6 minuter tills de öppnar sig. Skaka ofta och ordentligt. Ta upp musslorna med en slev och håll dem varma. Sila spadet och häll tillbaks i kastrullen. Vispa ner äggulor, crème fraiche och saffran. Koka under omrörning tills soppan har tjocknat lite, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp musslorna i fyra sopptallrikar och häll soppan över. Garnera med persilja.

Tid: Mellan

Testa även: