Fisk Burgare ”Nose to tail”
Nose to tail är ett av våra bidrag för att minska svinnet vid produktion av torsk och lax, Genom
att göra en färs av de delar av fisken som vi ej använder så kan vi utnyttja ännu mer av
fisken och på så sätt utnyttja havets resurser ännu mer.
Utnyttja hela fisken = Mindre fisk behövs fiskas!
I vår Nose to tail serie lanserar vi 2 burgare – Laxburgare och MSC-märkt Torskburgare
Produktionen sker i Sverige.
Torskburgare
Det mesta av vår fina torsk används till filéer, övriga detaljer använder vi till våra torskburgare.
Våra ”nose to tail” torskburgare är gjorda på vildfångad torsk och vi har bara tillsatt kryddor
och rapsolja. Genom att ta hand om hela fisken utnyttjar vi havets resurser på bästa sätt.
Upptining: Tillagas från fryst.
Stek de frysta torskburgarna i lite matfett på medelvärme i ca 4 minuter på varje sida.
Värm ugnen till 175°C (150°C för varmluftsugn). Lägg de frysta
torskburgarna och en klick smör i en ugnsform och ugnsbaka i
ca 20 minuter, vändburgarna efter halva tiden.
För grillning rekommenderas en grillplatta. Grilla de frysta torskburgarna
på hög värme i ca 4 minuter på varje sida.
I N G R E D I E N S F Ö R T E C K N I N G
Innehåller: 260g (2x130g) Burgare av Torsk* (Gadus morhua) 67%, vatten, rapsolja, salt,
citronpeppar (Salt, kryddor, surhetsreglerande medel E330, socker, potatisstärkelse, glukossirap,
lök, citronpulver), lökpulver. *Fiskad med trål i Norska havet FAO27.II.a Nettovikt: 260g