Rom
Redan under medeltiden började romarna äta rom utvunnen från europeiska stören och vilka är bättre än Caesars befolkning att börja en sed som för evigt är förknippad med lyx och flärd i den finare kökskonsten. Vi levererar löjrom och sikrom från USA och det mytomspunna röda guldet från Bottenhavet i Norrland, Kalixrom.
Regnbågsrom 80g
Forellrom är rom från olika laxfiskar. Forell är inte ett namn på någon fiskart, utan ett samlingsbegrepp. På samma sätt som med löjrom, tillvaratas olika laxars rom. Rommen tvättas, avvattnas och lättsaltas. Forellrom är rödare än löjrom och romkornen är större. Rommen serveras naturell, vanligtvis med gräddfil och lök som tillbehör, eller som smaksättare i bl.a. fisk- och skaldjurssåser.
Forellrom (Oncorhynchus mykiss), salt.
Kan återfrysas. Upptining: För bästa resultat låt rommen tina långsamt i kylskåp ca 6 timmar. Snabbupptining i rumstemperatur ca 1 timme.
EAN: